Recept Mango/dadel chutney


Ingrediënten:

3 mango's

150 gr verse dadels

3 el citroensap

1/2 fles chilisaus (250 ml)

sambal

kruidnagelpoeder

2 tl kaneel

150 gr bruine basterdsuiker

zout

extra:

potjes met deksel

 

 

 

/ Mango-dadel chutney recept - inmaken fruit. Indiaas

 

 

Bereiding:

Mango's schillen en het vruchtvlees in stukken snijden. Pitten uit de dadels halen. Dadels in stukjes snijden. In een pan doen: de helft van de mango, de dadels, citroensap, chilisaus, iets sambal, snufje kruidnagelpoeder, kaneel, basterdsuiker en 1,5 dl water. Al roerende aan de kook brengen. Met een deksel op de pan 75 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe roeren.

Intussen potjes en deksels goed schoonwassen met heet sodawater. Met heet water goed naspoelen. Potjes omgekeerd laten uitlekken. Na die 75 minuten de andere helft van de stukjes mango door de chutney roeren. Op smaak maken met zout en suiker.

Potjes tot aan de rand vullen met de warme mangochutney. Afsluiten met een deksel en de potjes omgekeerd laten afkoelen.

Koel bewaren, mangochutney is 3 maand houdbaar.